Veel mensen in Nederland hebben een inboedel verzekering, waarmee alle spullen in je huis goed verzekerd zijn. Dat is handig, want een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Stel dat er bijvoorbeeld waterschade in huis ontstaat door een kapotte wasmachine. Dit kan voor een aanzienlijke schade zorgen. Dien je deze uit eigen zak te betalen, dan kunnen de kosten daarvan hoog oplopen. Met een inboedelverzekering heb je deze zorgen niet. Er staat je slechts één handeling in de weg om al je spullen goed te hebben verzekerd, namelijk het online afsluiten ervan. Dit kan heel eenvoudig bij bijvoorbeeld Univé.

 

Verschil tussen inboedel en opstal

Wat er wordt verstaan onder inboedel? In principe alles dat los staat en dus mee te nemen is. Dit gaat veel verder dan alleen grote dingen, zoals een bankstel, eettafel, bed en wasmachine. Ook de kleine bezittingen vallen hieronder. Denk aan kostbare apparaten die steeds meer mensen bezitten, zoals laptops, mobiele telefoons, fotocamera’s of tablets. Zelfs alle kleding die in je kasten ligt, valt gewoon onder de inboedel. Worden deze het slachtoffer van rook, brand, diefstal, water of wellicht zelfs een cyberaanval, dan ben je met een inboedelverzekering goed gedekt tegen al deze soorten schade. Houd er echter rekening mee dat de wijze waarop de schade is ontstaan een groot effect kan hebben op het wel of niet uitkeren van schadevergoeding.

 

Hoe sluit je een inboedelverzekering af?

Bij een verzekeraar als Univé kun je direct berekenen wat het premiebedrag wordt per maand. Dit begint met het invoeren van je postcode en huisnummer. Daarna dien je verschillende (meerkeuze)vragen te doorlopen. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd welke soort muren je woning heeft en of er sprake is van een (deels) rieten dak. Al binnen 5 minuten kom je zo te weten wat je aan premie kwijt zult zijn per maand. Bevalt dit bedrag je en ben je van mening dat het belangrijk is om zo’n verzekering te hebben, dan is het mogelijk om met één druk op de knop dit pakket af te sluiten. Je zou dus wanneer je ’s avonds op de bank zit, heel gemakkelijk je inboedel verzekeren.

 

Bij Univé vind je dé opstalverzekering voor jou

De inboedelverzekering van Univé valt, net als de opstalverzekering, onder de woonverzekeringen. Geef je de voorkeur aan een inboedelverzekering én opstalverzekering voor jou, dan is het slim om niet twee afzonderlijke pakketten af te sluiten. Kies in dat geval voor het Inboedel & Opstalpakket. Dit is de voordeligste optie. Hiermee zijn zowel jouw huis als je bezittingen in één keer goed verzekerd. Eventueel kun je daarnaast kiezen voor aanvullende pakketten. Denk aan een kostbaarhedenverzekering, aansprakelijkheidsverzekering of een rechtsbijstandverzekering. Bij vragen over deze opties is heel eenvoudig contact te leggen met de klantenservice van Univé. Dat kan door het sturen van een e-mail of het direct telefonisch benaderen via het genoemde telefoonnummer op de website.

X